Ziarul turc Sözcü, la rîndul său, a studiat lista și a explicat fiecare punct, transmite ria.ru.
După cum notează publicația, din listă fac parte următoarele produse:
- Ouăle. Atunci cînd sînt gătite necorespunzător, ele pot deveni o sursă de infecție cauzată de bacteriile Salmonella.
- Ciupercile. După cum știți, unele ciuperci sînt atît de otrăvitoare, încît pot ucide omul.
- Broccoli. Legumele verzi și broccoli, în special, trebuie spălate bine pentru a evita ajungerea în organism a bacteriilor periculoase cum ar fi, de exemplu, E. coli. O atenție deosebită ar trebui acordată și salatei verzi, spanacului și rucolei. Aceste legume cu frunze verzi pot fi, de asemenea, purtătoare de infecții.
- Cafeaua. Despre răul acestei băuturi, așa cum scrie Sözcü, se spune multe – ea duce la îngălbenirea dinților, deshidratare și tulburări de somn. În plus, în cazul contactului lichidului fierbinte cu pielea, pot apărea arsuri de gradul trei.
- Tonul. Deși acest pește este unul dintre cei mai consumați din lume, pentru unii oameni el reprezintă o amenințare. În special, este periculos pentru copii și femeile însărcinate: tonul alb în cantități mari are un efect negativ asupra sistemului nervos.
- Arahidele. Autorii materialului citează date conform cărora arahidele sînt una dintre cele mai frecvente cauze de deces din cauza alergiilor alimentare.
- Stridiile. Dacă nu sînt prelucrate termic bine, stridiile devin purtătoare de infecții din cauza contaminării bazinelor de apă, pe fundul cărora ele trăiesc și se hrănesc.
- Cremvuștii. Publicația citează un studiu conform căruia 20% din atacurile de sufocare în timpul meselor la copiii cu vîrsta sub zece ani apar din cauza cremvuștilor.
Adăuga comentariu