Dincolo de aspectul neschimbat, calitatea acestora suferă modificări atunci cînd timpul de păstrare nu este respectat în funcţie de categoria produsului, punînd sănătatea în pericol.
Care este timpul maxim în care alimentele îşi păstrează calitatea după congelare:
Mezeluri: 1-2 luni
Ouă: o lună
Carne de pasăre: 2-3 luni
Carne roşie: 4-12 luni
Supe: 2-3 luni
Peşte: 2-6 luni
Unt: 6-9 luni
Margarină: 12 luni
Brînză: 1-6 luni
Iaurt: 1-2 luni
Pizza: 1-2 luni
Verdeţuri: 12 luni
Prăjituri: 7-8 luni
Citrice: 3 luni
Fructe: 9-12 luni
Legume: 8-12 luni
Nuci: 3 luni
Lapte: 3-6 luni
Suc natural: 6 luni
Adăuga comentariu