Cu toții cunoaștem variantele autohtone, precum ar fi măceșele, merele, căpșunile, coacăzele sau afinele.
Desigur, climatul mediteraneean este, totuși, la îndemîna noastră, și ne mai pune la dispoziție și alte fructe precum citricele, pentru a ne completa necesarul zilnic de vitamina C, dar și pentru a ne diversifica puțin dieta.
Pe de altă parte, fructe mai puțin cunoscute nouă, care vin din țări exotice, de la un climat tropical sau chiar ecuatorial, încep să aibă adepți și în alte colțuri ale lumii. Nu trebuie să fii neapărat un bun cunoscător al acestora ca să realizezi ce “comori nutriționale” ascund.
Citește mai departe ca să descoperi 3 fructe exotice mai puțin cunoscute, însă cu un conținut de vitamina C mai ridicat de fructele cu care ne-am obișnuit încă de mici copii.
Black Sapote
Știai că acest fruct exotic, originar din America Centrală, are gust de budincă cu ciocolată și are de 4 ori mai multă vitamina C decît o portocală?
Dacă ești un împătimit al ciocolatei, te vei bucura să afli că acest fruct arată și are gust de ciocolată, însă are foarte puține grăsimi. Este ca o ciocolată după care nu te îngrași și mai are și un conținut ridicat de vitamina C pentru sănătatea ta.
Guava
Guava, un alt fruct exotic de care poate nu ai auzit, originar tot din America Centrală, oferă 380% din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea, acesta conține doar 1 gram de grăsimi și nu are colesterol. Este indicat în diverse maladii ale secolului XXI datorită aspectelor nutriționale. Guava este considerat un super fruct, din aceste puncte de vedere.
Camu camu
Originar din America de Sud, camu camu este o sursă naturală de vitamina C (acoperă 790% din necesarul zilnic), este bogat în antioxidanți și are foarte puține calorii, pentru cei care vor să aibă o siluetă suplă.
Adăuga comentariu