X 
Cutremure stiri: 504

Prețurile europene la gaz au scăzut

24 ian. 2023,, 14:30   Economie
2498 0

La începutul tranzacționării de marți, 24 ianuarie, costul gazelor naturale în Europa a scăzut brusc cu zece procente.

Contractele futures din februarie pe indicele celui mai mare hub din Europa TTF au ajuns la 660 de dolari per mia de metri cubi, potrivit bursei ICE din Londra.

Începînd cu ora 10:55, ora Moscovei, prețurile au ajuns la 683 USD per mia de metri cubi. Dinamica a fost afectată de o modificare a prognozei meteo pentru săptămîna viitoare spre temperaturi mai ridicate.

Tot în ajun s-a aflat despre finalizarea reparației uneia dintre cele mai mari fabrici de gaz natural lichefiat (GNL) din SUA, Freeport LNG.

Cu o zi înainte, costul gazului a depășit 750 de dolari per mia de metri cubi din cauza temerilor de vreme mai rece, precum și a restricțiilor privind livrările din Norvegia, care sînt asociate cu munca tehnologică. Cu toate acestea, rata mare de ocupare a depozitelor (78 la sută) împiedică prețul să atingă nivelurile de anul trecut.


Pe fondul scăderii preocupărilor legate de gaze, oficialii și analiștii europeni schimbă previziunile privind dinamica PIB-ului zonei euro. Cele mai recente prognoze sugerează că Europa va putea evita o recesiune în 2023.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав