Cutremure stiri: 501

De ce petrolul se scumpește din nou?

4 noi. 2022,, 13:00   Economie
2098 0

Prețurile petrolului au crescut vineri, 4 noiembrie, pe fondul slăbirii dolarului.

Dar majoritatea a fost limitată de temeri de recesiune și de noile temeri că focarele de COVID vor diminua cererea de combustibil în China. Este raportat de RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 0,7%, pînă la 95,32 USD. Contractele futures pe West Texas Intermediate (WTI) din SUA au crescut cu 0,8%, pînă la 88,83 dolari pe baril.

Indicele dolarului a scăzut cu 0,3%, pînă la 112,67. Un dolar mai slab crește cererea de petrol, deoarece face marfa mai ieftină pentru cei care dețin alte valute.

Analiștii spun că, deși îngrijorările legate de cerere cîntăresc pe piață, oferta este încă de așteptat să fie strînsă, împingînd prețurile petrolului, pe măsură ce embargoul european asupra petrolului rusesc începe din 5 decembrie și stocurile de țiței din SUA se micșorează.


Temerile de recesiune din Statele Unite, cel mai mare consumator de petrol din lume, s-au intensificat joi, după ce președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat că este „foarte prematur” să se gîndească la întreruperea majorărilor dobînzilor.

„Spectrul creșterilor ulterioare ale dobînzilor a diminuat speranța unei cereri mai mari”, au spus analiștii de la ANZ Research.

Banca Angliei a declarat joi că crede că Marea Britanie a intrat într-o recesiune și economia ar putea să nu crească în încă doi ani.

Analiștii de la ANZ au indicat semne de scădere a cererii în Europa și SUA, deoarece oamenii merg mai puțin cu mașina și Amazon avertizează asupra vînzărilor în scădere, care ar putea reduce cererea.

Subliniind preocupările legate de cerere, Arabia Saudită a redus prețurile oficiale de vînzare (OSP) din decembrie ale petrolului său emblematic Arab Light către Asia cu 40 de cenți, pînă la o primă de 5,45 dolari pe baril peste media Oman/Dubai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав