Cutremure stiri: 502

Fost deputat al României candidează la funcția de magistrat al Curții Constituționale a Moldovei

4 ian. 2013,, 13:20   Politică
5153 3
Foto: jimm.ro
Deși rămîn vacante patru locuri, pînă în prezent, doar trei persoane și-au depus dosarele pentru a candida la funcţia de judecător al Curţii Constituţionale a Republicii Moldova. După cum informează Noi.md, este vorba despre juristul Tudor Panţîru, care a fost deputat în Parlamentul României, Elena Safaleru, care s-a înscris pentru un nou mandat și Igor Dolea, care în prezent este membrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Patru funcţiile de judecător al CC, care vor deveni vacante pe data de 23 februarie, cînd expiră mandatele la patru din cei şase judecători – Victor Puşcaş, Dumitru Pulbere, Valeria Şterbeţ şi Elena Safaleru.

Candidaţii la funcţia de judecător al CC se pot înscrie în cursă pînă pe data de 7 ianuarie. Curtea Constituţională este compusă din şase judecători, numiţi pentru un mandat de şase ani, cu dreptul de a deţine încă un mandat. Doi judecători sînt numiţi de Parlament, doi - de Guvern şi doi - de Consiliul Superior al Magistraturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав