X 
Cutremure stiri: 502

Boris Focşa s-a apucat de cinematografia moldovenească

11 feb. 2013,, 10:13   Societate
3595 1
Foto : timpul.md
După ce a promis că va reabilita clădirea Circului pînă la finele anului 2013, ministrul Culturii, Boris Focşa, vine cu alte promisiuni. Este vorba despre reabilitarea cinematografiei moldoveneşti. Potrivit ministrului, în noua strategie de dezvoltare a culturii pentru anul 2013-2020 va fi inclus şi segmentul ce vizează dezvoltarea cinematografiei în Moldova. „Este nevoie de schimbări în sistem. Vom încerca să creăm un program separat de susţinere a cinematografiei”, a spus Focşa.

Regizorul Valeriu Jereghi consideră că cinematografia are nevoie de dezvoltare pentru a susţine tinerii care vor să activeze în acest domeniu. „Am fost întrebat de mai multe ori în străinătate ce e cu cinematografia moldovenească şi nu ştiam ce să răspund. Avem regizori tineri care vin cu dragoste pentru această creaţie, însă ei nu sînt ajutaţi”, a spus maestrul.

Strategia urmează a fi definitivată pînă la sfîrşitul lunii februarie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав