X 
Cutremure stiri: 506

Doar trei persoane vor să devină procuror general. Concursul ar putea fi prelungit

14 mar. 2013,, 16:09   Societate
3143 0
Foto : noi.md
Deși a rămas mai puțin de o zi pînă la expirarea termenului de depunere a actelor pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general, pînă la moment doar trei candidați au depus cerere de înscriere. Aceștia sînt ex-viceministrul de interne, Boris Muravschi, ex-procurorul Tudor Suveică şi avocatul Ilie Rotaru. Totuși, șeful comisiei, Corneliu Gurin, este optimist și speră că mîine vor mai depune cereri și alți candidați.

Solicitat de NOI.md, Gurin a menționat că sînt mai multe motive pentru care numărul doritorilor de a se înscrie în concurs este atît de mic. În primul rînd, timpul relativ scurt de doar două săptămîni, dintre care lucrătoare sînt doar zece, complexitatea actelor – circa 15 seturi, plus un program managerial, dar și situația generală, între care criza guvernamentală, instabilitatea politică etc.

„Totuși, cred că mîine vor apărea mai mulți candidați, inclusiv din conducerea Procuraturii, pentru că e de onoarea lor să participe la concursul de selectare a noului procuror general”, a spus Gurin.

Comisia își va încheia activitatea la ora 16.00 a zilei de mîine, 15 martie. Ulterior, în decurs de trei zile, aceasta se va întruni în şedinţă pentru adoptarea unei hotărîri de admisibilitate a dosarelor candidaţilor, aprobare a listei participanţilor şi anunţarea următoarelor etape ale concursului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав