Cutremure stiri: 506

Protecţie sporită pentru copiii aflaţi în situaţii de risc

25 mar. 2013,, 09:00   Societate
2680 0
Фото: noi.md
Primarilor și membrilor Structurilor teritoriale de asistență socială și protecție a familiei, le va fi atribuit statutul de autoritate tutelară. Acestea sînt prevederile unui proiect de lege votat de Parlament în prima lectură. Proiectul presupune acordarea protecției speciale copiilor aflaţi în situații de risc, dar și copiilor separați de părinți. Astfel, prin atribuirea statutului de autoritate tutelară, organele de stat intenționează să sporească protecția copiilor separați de părinți, lipsiți de grija părinților și a copiilor luați de la părinți din cauza existenței pericolului iminent pentru viața și sănătatea acestora.

Proiectul de lege stipulează obligativitatea cooperării în domeniul protecției copilului a autorităților tutelare locale, precum și a angajaților organelor publice centrale și locale, structurilor, instituțiilor și serviciilor din cadrul/sau subordonate acestora, care activează în domeniile: asistență socială, educație, ocrotire a sănătății.

Implementarea Legii privind protecția specială a copiilor în situații de risc și a copiilor separați de părinți nu necesită cheltuieli suplimentare din Bugetul de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав