Controlul asupra produselor lactate și laptelui va crește în Republica Moldova.
Acest lucru este stipulat în metodologia de analiză și evaluare a calității laptelui și produselor lactate, aprobată de Guvern, informează NOI.md.
Această metodologie are scopul de a armoniza legislația națională din domeniul agriculturii și dezvoltării rurale cu normele europene. Potrivit viceministrului Agriculturii și Industriei Alimentare Iurie Ușurelu, odată implementată, metodologia în cauză va permite protecția consumatorului într-o măsură mult mai mare, va asigura funcționarea eficientă a pieții, transparența activității părților implicate în producerea și prelucrarea laptelui. Totodată va permite să fie eficientizată administrarea importului de produse lactate.
Agenția Națională de Siguranță a Alimentelor se va ocupa de implementarea metodologiei, iar producătorii și procesatorii de lapte vor avea la dispoziție 24 de luni pentru a se conforma noilor cerințe.
Noua metodologie va intra în vigoare peste doi ani, după ce va fi publicată în Monitorul oficial.
Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Adăuga comentariu