Cutremure stiri: 506

Comuniştii cer demisia lui Nicolae Timofti

28 mar. 2013,, 14:30   Politică
4730 5
Foto: hotnews.md
Partidul Comuniştilor (PCRM) intenţionează să obţină demisia preşedintelui Nicolae Timofti. Despre aceasta a anunţat joi, 27 martie, în timpul unei acţiuni de protest, deputatul PCRM, Iurie Muntean.

Circa 150 de persoane înarmate cu drapele PCRM au cerut în faţa Palatului Republicii şi a Reședinței de Stat a Președintelui demisia şefului statului şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate.

Potrivit Agenţiei "Infotag", manifestanţii, sub monitorizarea a 30 de poliţişti, s-au îndreptat spre Reședința de Stat a Președintelui. Drumul le-a fost îngrădit de încă 50 de poliţişti, însă comuniştii au reuşit să rupă cordonul şi să meargă mai departe. Deja la Reședința de Stat, oamenii legii au îngrădit accesul în clădire, iar la faţa locului a mai sosit un autobuz cu poliţişti.

Comuniştii au cerut ca preşedintele Timofti să iasă şi să discute cu manifestanţii şi să-şi anunţe demisia benevolă.

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a spus că "protestele sînt desfăşurate pentru că autorităţile nu sînt capabile să soluţioneze problemele apărute".

El a remarcat că este solidar cu poziţia societăţii. Deputatul din partea PCRM, Iurie Muntean, a spus că "persoana care doar stă în fotoliu şi mănîncă este un conducător prost, mai ales dacă încearcă să se apere cu poliţia de manifestanţii paşnici".

Deputatul şi-a pus întrebarea "de ce se teme preşedintele dacă consideră că tot ce face este bine. Dar oare el face ceva?".

"El este o marionetă în mîinile şefului său – Vlad Plahotniuc. Face tot ce i se spune. Despre ce fel de preşedinte poate fi vorba, dacă el nu este capabil să soluţioneze nicio problemă", s-a indignat Muntean.

Deputatul Mark Tkaciuk a spus că "acest pretins preşedinte trebuie să iasă în faţa societăţii şi să discute cu oamenii, dar nu să se ascundă în birou".

Manifestanţii au calificat situaţia din ţară drept "începutul sfîrşitului guvernării AIE". Ei au anunţat că protestele vor continua pînă cînd nu va fi schimbată puterea în stat.

Şeful Direcţiei securitate publică, Marin Maxian, a comunicat pentru jurnalişti că "altercaţiile dintre deputaţi şi poliţişti vor fi examinate de procuratură".

Potrivit lui, "nu trebuie să existe altercaţii între deputaţi şi poliţişti, însă legea va demonstra cine a procedat corect".

După acţiunea de protest, manifestanţii s-au îndreptat la oficiul PCRM, fiind însoţiţi de poliţişti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав