Cutremure stiri: 506

Vasile Tarlev: În Moldova sînt multe candidaturi demne de funcţia de premier

2 apr. 2013,, 09:57   Politică
3834 4
Foto: eurasianews.md
"În Republica Moldova sînt multe candidaturi destoinice care ar putea deţine funcţia de premier şi ar face în aşa fel încît activitatea guvernului să fie una eficientă şi în beneficiul ţării", consideră fostul prim-ministru al R.Moldova, Vasile Tarlev.

Solicitat de reporterul "Infotag, fostul premier a menţionat că nu-i este indiferentă soarta ţării, prin urmare, dacă va fi necesar, este dispus să recomande candidaturi pentru funcţia de premier, precizînd că personal nu-şi mai doreşte revenirea în această funcţie.

Întrebat care ar trebui să fie calităţile de care ar trebui să dispună viitorul premier, Vasile Tarlev a menţionat că, în primul rînd, acesta trebuie să aibă o pregătire profesională foarte bună, să aibă experienţă, să fie comunicabil.

"De asemenea, acesta trebuie să fie patriot şi să aibă dorinţa de a face lucruri bune pentru cetăţenii Republicii Moldova. "Spre regret, din felul cum evoluează lucrurile în Moldova se pare că se caută un premier care nu dispune de astfel de calităţi şi care are alte principii şi valori decît cele de care este nevoie pentru un bun premier", a menţionat fostul prim-ministru.

În opinia lui, dacă se va merge mai departe pe această cale, atunci şansele ca activitatea Guvernului să fie una eficientă sînt minime.

"Orice tentativă de a numi un premier care nu posedă calităţile enumerate anterior, nu are sorţi de izbîndă pentru dezvoltarea Republici Moldova. Evident că acest lucru va avea consecinţe grave pentru ţară şi vom rata o nouă şansă de a progresa", a conchis Vasile Tarlev.

Amintim că preşedintele Nicolae Timofti a declarat că pe data de 5 aprilie va desemna candidatul pentru funcţia de premier.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав