X 
Cutremure stiri: 502

Timofti comentează cazul Gheorghe David

16 apr. 2013,, 18:40   Politică
5981 2
Foto: protv.md
Președintele țării Nicolae Timofti a expediat analistului politic Nicolae Negru o scrisoare prin care explică de ce l-a trimis la tratament psihiatric forțat pe dizidentul Gheorghe David.

După cum relatează PAN.md cu referire la scrisoare, Nicolae Timofti, era convins că acționează conform legii.

Asta deoarece în materialul probatoriu instrumentat de procuratura RSSM figura o expertiză medicală prin care se constata că Gheorghe David era bolnav psihic și necesita tratament.

Iar potrivit președintelui, atunci, nu a pus la îndoială veridicitatea acelei încheieri medicale, semnate de un consiliu de medici.

"Apărarea nu a prezentat probe ce ar fi combătut concluziile procurorilor. Gheorghe David era prezentat ca un om bolnav psihic și în nici un caz ca un disident. Formalitățile legale erau, așadar, respectate. Astăzi regret că am fost în situația de a aplica o lege inumană prin esența sa. Ca judecător nu am ce să-mi reproșez. Dar ca om se poate spune că am greșit. În toată cariera mea de judecător am tins să fac dreptate oamenilor, dar lui Gheorghe David cred că i-am pricinuit suferințe", se menționează în scrisoare.

Președintele consideră că "a reparat acea eroare judiciară parțial și cu o întîrziere de un an și jumătate, în 1988, cînd a decis scoaterea de sub tratament psihiatric forțat a lui Gheorghe David".

Astăzi și liderul PL, Mihai Ghimpu i-a sugerat președintelui șă-și dea demisia, deoarece “a trimis la casa de nebuni o persoană care a luptat pentru adevăr”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав