X 
Cutremure stiri: 502

Toate instituțiile de învățămînt din Moldova vor fi supuse controalelor

9 mar. 2017,, 15:45   Societate
3342 2

În perioada 13 martie – 10 aprilie, o comisie instituită de Ministerul Sănătății va efectua controale la toate grădinițele și școlile din țară, comunică Noi.md.

Decizia a fost luată după ce, săptămîna trecută, premierul Pavel Filip a efectuat un control inopinat la o grădiniță din capitală și a depistat nereguli legate de condițiile sanitare precare și de calitatea proastă a produselor alimentare servite copiilor.

Verificările vor fi efectuate de un grup comun delegat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Serviciul Supraveghere de Stat a Sănătății Publice.

„Către 18 aprilie vom avea o notă informativă complexă despre ce se întîmplă în teritoriu. Avem aprobată metodologia de raportare. Mîine se întrunesc într-un seminar comun reprezentanții celor două instituții și vom stabili care sînt pașii următori. În contextul indicațiilor guvernului a fost convocat un grup comun de lucru care lucrează asupra actelor normative pentru delimitarea strictă a activităților, fiecare pe dimensiunea sa”, a declarat la ședința de astăzi a Guvernului viceministrul Sănătății, Aliona Serbulencu.

Viceministrul a mai menționat că pentru responsabilizarea funcționarilor care gestionează domeniul alimentației publice vor fi prevăzute noi sancțiuni în Codul contravențional.

„Aceste controale sînt binevenite, dar trebuie să înțelegem care sînt neajunsurile sistemului și unde trebuie să intervenim. Nu îmi doresc repetarea acestei situații. Ne preocupă nu doar calitatea alimentației în instituțiile școlare, dar situația în întreg sistemul alimentar”, a remarcat la răndul său Pavel Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав