Cutremure stiri: 502

În vestul Ucrainei a fost anulată Ziua Victoriei

30 apr. 2013,, 13:30   Externe
3857 2
Foto: blog.i.ua
Autoritățile locale din regiunile Lvov și Ivano-Frankovsk din vestul Ucrainei au declarat Ziua Victoriei zi de doliu. În această zi au fost interzise manifestațiile de sărbătoare și folosirea simbolurilor sovietice, inclusiv a drapelului roșu și distincțiilor de luptă ale veteranilor. De menționat că decizia a fost luată în pofida faptului că în Ucraina ziua de 9 mai este declarată sărbătoare oficială.

”Declarațiile politicienilor ucrainofobi privind marcarea zilei de 9 mai și folosirea drapelelor roșii, care reprezintă simbolul terorii comuniste, noi le calificăm drept provocare. Solicităm locuitorilor orașului Lvov să petreacă aceste zile în rugăciuni în memoria ucrainenilor căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și victimelor regimurilor totalitare”, a declarat autorul inițiativei, deputatul consiliului orășenesc local din partea Partidului ”Svoboda”, Liubomir Melniciuk.

În opinia celor care marchează pe 9 mai victoria asupra fascismului, inițiativa neonaziștilor este îndreptată, în primul rînd, asupra trecutului sovietic comun, veteranilor și urmașilor acestora.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав