X 
Cutremure stiri: 506

Un fost șef de la CCA, condamnat la închisoare cu executare

7 mai. 2013,, 16:44   Societate
2997 0
Foto : pravo.ru
Fostul şef al Direcţiei administrative a Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) a fost condamnat la șapte ani de pușcărie pentru corupere pasivă.
Decizia a fost pronunţată de Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău care a admis contestaţia procurorilor asupra sentinţei Judecătoriei sectorului Centru, care, la data de 27 aprilie 2011, a recalificat acţiunile inculpatului din „corupere pasivă” în „trafic de influenţă” şi l-a condamnat la patru ani de puşcărie cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de trei ani.

Potrivit Procuraturii Generale, în luna ianuarie 2011, inculpatul a estorcat 110 mii de lei de la un agent economic pentru a nu iniţia controale de verificare a calităţii mărfurilor şi volumelor serviciilor îndeplinite, în rezultatul executării contractului de achiziţii semnat cu CCA.

La data de 21 ianuarie 2011, acesta a fost reţinut în flagrant la sediul CCA imediat după primirea banilor. Pe lîngă pedeapsa cu închisoare, suspectul este privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de trei ani și trebuie să achite o amendă în mărime de 1000 unităţi convenţionale. Decizia Curţii de Apel este cu drept de atac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав