X 
Cutremure stiri: 502

„Visul Georgian” și-a desemnat candidatul la președinție

12 mai. 2013,, 01:53   Externe
4379 1
Foto: newsyour.ru
În Georgia, partidul de guvernămînt, „Visul Georgian”, l-a desemnat pe ministrul educaţiei Georgi Margvelașvili drept candidat la preşedinţie, pentru alegerile din octombrie. Margvelașvili are şanse să cîştige alegerile dar nu va avea puterile de care se bucură actualul preşedinte şi lider al opoziţiei, Mikhail Saakașvili ca urmare a amendamentelor constituţionale care intră în vigoare imediat după votul prezidenţial.

În conformitate cu amendamentele la Constituția Georgiei, după inaugurarea președintelui, care va fi ales în 2013, puterea, de fapt, va trece în mîinile parlamentului și guvernului. Guvernul va deveni autoritatea executivă supremă.

Președintele va propune în mod formal candidații pentru postul de prim-ministru, însă doar cei desemnați de Parlament. Președintele nu va putea înainta inițiative legislative și să convoace sesiuni extraordinare ale Parlamentului.

Următoarele alegeri prezidențiale din Georgia vor avea loc în luna octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав