Cutremure stiri: 502

Un tînăr de 14 ani ar putea cîștiga Premiul Nobel. Are un IQ mai mare decît cel al lui Einstein

15 mai. 2013,, 08:26   Externe
5341 0
Foto: punctulpestiri.ro
Jacob Barnett nu este un adolescent obişnuit. El are doar 14 ani şi este un geniu diagnosticat cu autism şi unul dintre candidaţii de top ai Premiului Nobel.

Jacob va împlini 15 ani luna viitoare şi deja a parcurs jumătate dintr-un master în fizica cuantică în cadrul Indiana University-Purdue University Indianapolis. Acum, destul de mulţi colegi de-ai lui vin la el pentru îndrumare, scrie descopera.ro.

La testele de inteligenţă, Jacob Barnett a obţinut un scor de 170 de puncte, mai mare decît cel al lui Albert Einstein, după ce a învăţat singur algebră, geometrie şi trigonometrie într-o săptămînă.

Kristine Barnett, mama lui Jacob a publicat recent un jurnal, „The Spark: A Mother's Story of Nurturing Genius”, în care mărturiseşte lupta pe care o duce Jacob, de la vîsrta de 2 ani, de cînd a fost diagnosticat cu sindromul Asperger, pentru a duce o viaţă normală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав