X 
Cutremure stiri: 506

Festivalul internaţional al baloanelor cu aer a început la Chișinău. Video

25 mai. 2013,, 15:21   Societate
3549 0
Foto: assets.a1.ro
Nouă baloane de dimensiuni impresionante au împînzit, în această dimineaţă, cerul deasupra Capitalei. Prin această acţiune a fost marcată cea de-a doua ediţie a Festivalului internaţional al baloanelor cu aer cald. La eveniment participă echipe din cinci ţări, relatează publika.md.

Participanţii susţin că au depus o muncă enormă, dar a meritat efortul.

Deşi festivalul a început ieri, lansarea baloanelor a fost amînată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Organizatorii spun că ediţia din acest an are mai multe aspecte inedite.

"Avem la această ediţie mai multe baloane de cît în anul precent. Ne bucurăm că anul acesta vor fi trei baloane din Republica Moldova. Pentru prima dată în Republica Moldova va zbura un balon mai puţin obişnuit, un balon în forma unei halbe de bere", a menţionat unul dintre organizatori Sergiu Zavulan.

La eveniment participă echipe din Lituania, Ucraina, Ungaria, Romînia şi Republica Moldova. Baloanele lansate au un volum cuprins între 2000 şi 4500 metri cubi de aer, fiind de mărimea unui bloc de şapte-opt etaje.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав