Cutremure stiri: 502

Festivalul Internaţional de Film Documentar Cronograf demarează astăzi la Chişinău

30 mai. 2013,, 09:00   Societate
3267 0
Foto: publika.md
În perioada 30 mai - 3 iunie, la Chişinău se va desfăşura cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar Cronograf.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face trimitere la studioul OWH, spre vizionare vor fi propuse 30 de filme din 22 de state în două secţiuni internaţionale – filme de bază şi cadro. De asemenea, spectatorii vor avea prilejul să vizioneze alte 9 pelicule documentare realizate de cineaști din Moldova. În plus, vor fi proiectate alte 25 de documentare în rubricile "Cu ochii pe Moldova", "Un like pentru documentar", "Lumea din zori pînă la apus", "Şcoala poloneză de film documentar", "Proiecţie dedicată femeilor refugiate", "Premieră".

Un bilet este valabil pentru toate proiecţiile în decursul unei singure zile şi costă 40 de lei cumpărat în prealabil şi 50 de lei, dacă este achiziţionat 30 mai - 3 iunie. Un abonament asigură intrarea la toate cele cinci zile de Festival şi preţul lui e de 80 de lei procurat pînă la 30 mai şi de 100 de lei în timpul festivalului.

În deschiderea festivalului va evolua Cristi Aldea-Teodorovici şi bandul său, iar după gală va fi proiectat, în variantă completă, documentarul "Mama Illegal"- povestea dramatică a trei mame din Moldova, urmărită timp de 7 ani de regizorul austriac Eduard Moschitz. Proiecţia va fi urmată de o întîlnire cu protagoniştii filmului şi cu autorul.

Cronograf este singurul festival internaţional de film documentar, care a demarat în anul 2001.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав