X 
Cutremure stiri: 506

La Comrat se desfășoară un forum de export și investiții

20 iun. 2017,, 18:22   Economie
2159 0

Forumul de export și investiții „Săptămîna businessului în Găgăuzia” și-a început lucrările la Comrat. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul proiectului Uniunii Europene „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și Taraclia” (SARD), relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al bașcanului Găgăuziei, participanții la forum urmează să discute posibilitățile de valorificare a mijloacelor europene în astfel de ramuri precum agricultura și procesarea produselor agricole, serviciile industriale, sprijinul infrastructurii businessului, cooperarea între sectorul privat și cel de stat.

Reprezentanții businessului autonomiei, precum și experții au fost salutați de către bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Potrivit șefei autonomiei, faptul că „săptămîna businessului” începe cu Găgăuzia este un semnal pozitiv pentru autoritățile regiunii.

Irina Vlah a specificat că autoritățile Găgăuziei sînt interesate de sprijinul businessului regional, precum și atragerea în autonomie a diverselor fonduri internaționale în vederea dezvoltării economice.

„Pentru început este important să se menționeze Acordul de asociere care a fost încheiat între Moldova și UE. Acest acord oferă posibilități enorme pentru businessul local și cel european. Uniunea Europeană deja este un partener foarte serios al Republicii Moldova. După cum știți, circa 60 la sută dintre produse moldovenești deja pleacă în UE. Dar noi considerăm că potențial mai este”, a spus reprezentantul delegației UE.


Caracteristica ramurii agricole a Moldovei în cadrul Forumului a fost prezentată de reprezentanții Ministerului Agriculturii și Ministerului Economiei.

La finalul Forumului este preconizată semnarea de către agenții economici din autonomie a Acordului de creare a Asociației de dezvoltare a businessului în UTA Găgăuzia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав