X 
Cutremure stiri: 506

Acordul de constituire a noii Coaliții este însoțit de un protocol secret

9 iun. 2013,, 03:35   Politică
7071 1
Foto: smallbiztrends.com
Acordul de constituire a Coaliției pentru guvernare Pro Europeană conține un protocol secret. Despre aceasta scrie publicația Kommersant.md cu referire la surse proprii.

Potrivit informației publicate, în Guvern urmează primele remanieri de cadre. Astfel, viceministrul afacerilor externe, democratul Andrei Popov va ceda funcția candidatului înaintat de Partidul Liberal-Democrat, iar ministrul Justiției, Oleg Efrim va avea încă un adjunct, la fel reprezentant al PLDM-ului.

”Sursele vorbesc despre un nou algoritm de numire în funcții, potrivit căruia ministerele vor deveni unipartidale. Remanierile de cadre vor fi efectuate în conformitate cu un protocol secret la Acordul de guvernare Pro Europeană, care nu a fost făcut public. Surse din Parlament susțin, că înțelegrea liderilor noii coaliții prevede numirea conducerii ministerelor după principiul unipartidal - adică, ministrul și viceminiștrii vor fi reprezentanții unui partid”, scrie publicația.

Potrivit unei surse, care a solicitat anonimatul, în rezultatul înțelegerii partenerilor de coaliție, conducerea tuturor ministerelor trebuie să fie reprezentanți au unui partid, cu excepția Ministerului Transporturilor și Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (miniștrii acestor instituții reprzintă PDM-ul).

Astfel, fără funcție riscă să rămînă reprezentantul liberalilor, viceministrul Boris Gherasim. Viceministrul Valeriu Ciubuc, înaintat de către liberal-democrați ar putea să rămînă în funcție. În cadrul MTIC este vorba de viceministrul liberal, Mihail Iacob și democrata Doina Școla.

În timpul apropiat, ministrul justuției și liberal-democratul, Oleg Efrim va avea încă un adjunct. Este vorba de Sabina Cerbu, care în prezent este șefa aparatului ministerului. Un alt reprezentant al PLDM va fi numit în funcția de viceministru al Educației, instituție condusă în prezent de Maia Sandu. Viceministrul precedent, Tatiana Potîng a fost numită vicepremier pentru probleme sociale.

Remanierile de cadre se referă și la consilierii prim-ministrului. Astfel, Guvernul a fost părăsit de consilierii lui Vladimir Filat, vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrinciuc și renumitul politolog Nicu Popescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав