Cutremure stiri: 506

La Bruxelles s-a desfăşurat reuniunea Comitetului mixt UE-Moldova privind readmisia şi facilitarea regimului de vize

13 iun. 2013,, 12:12   Politică
3357 2
Foto : euromag.ru
Cea de-a VI-a reuniune a Comitetului mixt UE-Moldova privind readmisia a avut loc astăzi, 12 iunie 2013, la Bruxelles, fiind urmată de reuniunea a VIII-a a Comitetului mixt UE-Moldova privind facilitarea regimului de vize. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de Mihai Căpăţînă, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Părţile au realizat un schimb de informaţii privind procesul de implementare a Acordului de readmisie Moldova-UE, fiind apreciate pozitiv rezultatele înregistrare pe parcursul ultimului an.

De asemenea, participanţii la reuniune au discutat despre procesul de negocieri privind încheierea protocoalelor de implementare a Acordului de readmisie cu statele membre ale UE, precum şi cu ţările terţe. Un subiect aparte al reuniunii l-a constituit intrarea în vigoare, de la 1 iulie, a modificărilor Acordului privind facilitarea regimului de vize, fiind discutate aspectele practice de implementare a noilor modificări, care prevăd inclusiv înlesniri noi la eliberarea vizelor multiple, categorii noi de beneficiari, precum şi abolirea regimului de vize pentru deţinătorii paşapoartelor de serviciu biometrice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав