Cutremure stiri: 506

Moldova și Armenia vor extinde comerțul

25 aug. 2017,, 11:12   Economie
2801 1

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, a optat pentru inițierea cît mai grabnică a activității Comisiei interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică și a invitat companiile din Armenia să investească în Moldova, relatează NOI.md.

Acest fapt a fost declarat în timpul unei întrevederi cu Ambasadorul Armeniei în țara noastră, Jivan Movsisyan, în cadrul căreia părțile au discutat perspectivele de dezvoltare a parteneriatului moldo-armean și posibilitățile intensificării cooperării comercial-economice între cele două state.

Pavel Filip a dat o apreciere înaltă trendului ascendent al relațiilor moldo-armene bilaterale, menționînd că deschiderea ambasadei Armeniei la Chișinău va contribui la dezvoltarea ulterioară a dialogului politic și intensificarea cooperării în domeniile de interes reciproc.

Totodată, Premierul a specificat importanța unei cooperări eficiente a țărilor în cadrul Parteneriatului Estic, precum și a inițierii discuțiilor pe platforma unei Comisii interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică în vederea valorificării potențialului existent în acest segment.

Pavel Filip a invitat companiile din Armenia să investească în Moldova, menționînd că în ultima perioadă autoritățile moldovenești au reușit să îmbunătățească clima de afaceri și să creeze condiții atractive pentru dezvoltarea businessului în țara noastră. Printre măsurile adoptate de Guvern pentru îmbunătățirea climatului de afaceri el a numit, în special: simplificarea procedurilor de raportare, reducerea numărului de acte permisive și a numărului de instituții cu funcții de control.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав