X 
Cutremure stiri: 506

Patru documentare din arhiva națională vor deschide Festivalul MOLDOX

21 sep. 2017,, 17:30   Societate
2308 0

Patru documentare din arhiva națională vor deschide Festivalul de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX, care va avea loc la Cahul în perioada 23-28 septembrie.

Cele patru filme sînt: „Cahulenii”, despre cum s-a construit Cahul, „Codrii”, „La noi la Colibași” și „Pămîntul Soarelui”. În cadrul unei conferințe de presă la IPN, Max Cîrlan, directorul Festivalului, a spus că va fi scoasă coloana sonoră, iar filmele vor fi acompaniate de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, dirijată de Ilie Croitoru Rotilă.

„La deschidere vom avea parte și de un party cu proiecții de video-art, bazate pe imaginile lui Dziga Vertov, iar după filmul „Raving Iran” va avea loc un eveniment special – un party underground tehno „Raving Cahul”, a spus Max Cîrlan.

La festival vor fi proiectate și opt documentare realizate de liceeni din Cahul în cadrul unui atelier. Filmele sînt despre teatru, școală sau problemele personale cu care se confruntă. Va fi vernisată și o expoziție de benzi desenate, proiect adus la Festival de Institutul Cultural Romîn.

O proiecție deosebită menționată de organizatori este filmul „Bună dimineața Transnistria”, în regia norvegienilor Fabien Greenberg și Bard Kjoge Roninng, regizori care au mers în Transnistria și au filmat două personaje „foarte interesante”.

Printre publicul ediției din acest an a Festivalului vor fi și zece deținuți, care vor urmări filmul „Marta și Niki”, în regia suedezei Tora Mkandawire Martens. „Încurajăm toate straturile societății să vină la noi la proiecții. Intrarea este gratuită și transportul este gratuit”, a spus Max Cîrlan.

În fiecare zi, în perioada 23-28 septembrie, va fi pus la dispoziție un autocar din Chișinău. Autocarul va porni dimineață spre Cahul și se va întoarce în capitală după proiecții, în jurul orei 20.00. Detalii pe moldoxfestival.com.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав