X 
Cutremure stiri: 506

Preşedintele Estoniei cere ţărilor europene să nu se supere pe americani pentru că le spionează întrucît şi ele procedează la fel

12 iul. 2013,, 08:30   Externe
2390 0
Foto: forum.md
Preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, a cerut ţărilor europene să-şi stăpînească indignarea faţă de acţiunile de spionaj ale Statelor Unite împotriva lor, dezvăluite de fostul consultant CIA Edward Snowden, pentru că şi unele state din UE desfăşoară astfel de operaţiuni, consemnează agenţia EFE.

Într-un interviu publicat joi de cotidianul eston Postimees, preşedintele Ilves consideră că este greu de înţeles 'furia şi indignarea' europenilor în condiţiile în care 'ştim că şi unele ţări europene importante procedează în acelaşi mod'. El reaminteşte că multe state aliate practică spionajul economic pe teritoriul prietenilor întrucît 'consideră că acestea nu sînt o activitatea ostilă ci doar o simplă competiţie'.

'Problema nu este la fratele cel mare, ci la sora mai mică', mai afirmă Ilves făcînd aluzie la Facebook, Google, Amazon şi la alte companii cu ajutorul cărora serviciile secrete americane culeg informaţii. 'Atunci cînd ai o soră mai mică, ea ştie totul despre tine şi o spune cu bucurie la toată lumea', adaugă preşedintele eston.

Snowden se află în continuare în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, deşi trei ţări latinoamericane, Venezuela, Bolivia şi Nicaragua, s-au arătat dispuse să-i acorde azil politic pentru a nu ajunge pe mîna justiţiei americane
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав