Cutremure stiri: 502

Clasa politică nu va putea să-l suporte pe Băsescu în Republica Moldova – declarație

18 iul. 2013,, 11:49   Politică
3956 0
Foto: elldor.info
Analistul politic Viorel Cibotaru consideră că, în cazul în care președintele României, Traian Băsescu, ar accepta să vină în Republica Moldova, primind cetățenia acestui stat,”clasa politică nu va putea să-l suporte”. Astfel a comentat analistul declarația primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, care i-a propus oficialului român să-și facă cetățenie moldovenească, iar cel din urmă a declarat că, cel mai probabil, acest lucru va fi posibil după ce își va finaliza mandatul de președinte, relatează NOI.md.

“Domnul Băsescu mai are 18 luni pînă la finalizarea mandatului. Dar cred că clasa politică n-o să poată să-l suporte. De exemplu, dacă venirea lui în Republica Moldova, în contextul politic, ar însemna că Republica Moldova va primi invitația de a intra în negocieri, eu cred că aceasta ar fi tentant pentru orice politician din România. Pentru că ar însemna o reuniune de tip nou, european, prin care au trecut zeci de alte state cu același probleme ca Republica Moldova, cu cazuri de separatism, cu cazuri de scindare a societății, cu probleme identitare”, a afirmat analistul în cadrul unei emisiuni la TV7.

În același timp, analistul politic Alexei Tulbure consideră că Moldova nu trebuie să se creadă că cineva îi va rezolva problema integrării europene, dar să și-o rezolve de sine stătător.

“Cei care s-au dat duși cu povestea despre integrarea europeană cred că vor veni europenii, alții cred că Bucureștiul va soluționa problemele. Nu există soluții de felul acesta. Numai noi putem singuri să ne soluționăm problemele cu ajutorul partenerilor noștri”, a opinat Tulbure.

Președintele României a efectuat pe 17 iulie o vizită în Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав