Cutremure stiri: 502

Insuportabil de cald în pat? 10 reguli ale somnului pe timp de vară

22 iul. 2013,, 16:05   Societate
4040 1
Foto: ann.az
Medicii recomandă să nu dormim în pielea goală în nopțile fierbinți de vară, scrie Marco Accossato în ziarul on-line La Stampa. Pijamaua sau o cămaşă din bumbac uşoară, ori chiar lenjeria de corp, ajută la absorbţia transpiraţiei, care vă poate afecta somnul. Este unul dintre cele 10 sfaturi de "supravieţuire" vara, date de către Dr. Stefano Ottolini – medic de pe ambulanţa Institutului Humanitas din Milano.

"Puteți dormi şi fără să porniţi instalaţiile de aer condiţionat, dacă respectaţi anumite reguli. Un cearşaf uşor din bumbac facilitează circulația aerului în pat. Înainte de ora culcării este de dorit să faceţi un duș rece sau cald: căci acesta reduce treptat temperatura corpului și eliberează pielea de sudoare. De asemenea, doctorul ne sfătuieşte să citim înainte de somn la lumina veiozei de noapte ‒ lectura plăcută, vă face să uitaţi de căldură. În general, se recomandată să folosim cît se poate de mult timp posibil lumina zilei, să nu aprindem luminile", transmite autorul articolului.

"Dormiţi de unul singur? Atunci, faceţi-vă comod în pat, nu vă faceţi colac, întindeţi-vă mîinile şi picioarele ‒ acest lucru ajută la reducerea temperaturii corpului. Iar în ce priveşte cina, ar fi preferabile bucatele din crudităţi, nu este de dorit să includeţi cuptorul sau rola. În plus, cina nu trebuie să fie abundentă, ci ușor de digerat, ceea ce, de asemenea, va contribui la un somn mai bun. Nu ar trebui să consumaţi alcool. Cu puțin timp înainte de culcare beţi un pahar cu apă. În general, pe parcursul zilei, consumaţi mai multă apă", se spune în articol.

Un ultim sfat de la Dr. Ottolini: deconectaţi cît mai multe aparate electrice și scoateţi din dormitoare celularele. Noapte bună!


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав