Cutremure stiri: 502

Demarează reorganizarea Căii Ferate din Moldova

3 aug. 2013,, 12:00   Societate
3942 1
Foto: publika.md
Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” pregătește un plan de modernizare care să se bazeze pe acţiuni de reorganizare structurală şi de atragere a investiţiilor pentru înnoirea parcului rulant şi a infrastructurii. Declaraţia a fost făcută de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Ministrul a anunţat că Întreprinderea de Stat „Calea Ferată a Moldovei” urmează a fi reorganizată prin structurarea activității sale pe trei unităţi comerciale – transportul de pasageri, transportul de mărfuri și infrastructura feroviară.
„Urmărim optimizarea cheltuielilor și crearea de noi oportunități de dezvoltare. În urma acestor etape de organizare, după modelul întreprinderilor similare din multe state europene, fiecare unitate va fi responsabilă pe anumite domenii, fiind concentrată anume pe dezvoltarea acestui sector. Astfel, va fi posibilă dezvoltarea calitativă a CFM”, a declarat Vasile Botnari, care a subliniat că, în paralel, se vor întreprinde acţiuni şi în scopul modernizării întreprinderii.

Totodată, ministrul Vasile Botnari a subliniat că au fost demarate şi proiecte de infrastructură cu forţe proprii ale CFM, printre care reabilitarea porțiunilor avariate de cale ferată pe segmentul Giurgiulești - Cahul, construcția unei porțiuni de cale ferată cu ecartament, care va asigura conexiunea Portului Giurgiulești cu calea ferată din România.

Lungimea liniilor de cale ferată în exploatare pe teritoriul ţării, aflate în gestiunea Î.S.”Calea Ferată din Moldova”, este de 1157 km. Aceasta include cca 50 de filiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав