Cutremure stiri: 502

38 de dosare au fost depuse pentru Premiul Naţional al R.Moldova

6 aug. 2013,, 16:16   Societate
3120 0
Foto: flux.md
38 de dosare, din partea Academiei de Ştiinţe, a Uniunii Scriitorilor, a ministerelor, instituţiilor de învăţămînt şi a altor instituţii, au fost depuse pentru Premiul Naţional al Republicii Moldova, i-a comunicat reporterului agenţiei "Infotag" viceprim-ministrul, vicepreşedinta Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional al Republicii Moldova, Tatiana Potîng.

Responsabila a amintit că termenul de depunere a dosarelor, rezervat candidaţilor la premiu pentru anul 2013, a expirat marţi.

"Anul acesta, ca şi anul trecut, vor fi decernate 10 premii în domeniul ştiinţei, tehnologiilor, culturii, artei şi sporturilor. Cu regret, anul acesta au fost prezentaţi mai puţini candidaţi decît în anul 2012. Noutatea este că la propunerea comisiei au fost operate modificări la Proiectul hotărîrii de guvern cu privire la Premiul Naţional, astfel încît posibilitatea de participare la concurs au obţinut-o şi colectivele de autori, propuse de ministere, uniuni de creaţie şi alte instituţii", a precizat Potîng.

Candidaturile vor fi examinate de către o comisie propusă de guvern, compusă din prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, (preşedintele comisiei), ministrul Sănătăţii, ministrul Culturii, ministrul Educaţiei, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare ş.a., preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, conducători ai uniunilor de creaţie, rectori ai instituţiilor de învăţămînt superior. Zece premii naţionale, în valoare de 100 mii lei fiecare, vor fi înmînate pe 26 august la un eveniment festiv, dedicat Zilei Independenţei Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав