Cutremure stiri: 506

Vitalie Marinuţa: Muniţiile ruse trebuie să fie evacuate din Colbasna în orice condiții

8 aug. 2013,, 15:46   Societate
3818 7
Foto: inprofunzime.md
Tehnica militară şi muniţiile ruse trebuie să fie evacuate din depozitele de la Colbasna în orice condiții, consideră ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa.

El a subliniat pentru reporterul Agenţiei "Infotag" că " Transnistria este parte integrantă a unui stat recunoscut pe plan internaţional – Republica Moldova".

"Noi ne-am expus această poziţie nu o singură dată. Am spus, în repetate rînduri, că aceste muniţii sînt foarte periculoase. În plus, Rusia, de asemenea, a evacuat anterior şi-şi exprima intenţia de a continua procesul de evacuare a muniţiilor. Sînt căi de soluţionare a problemei, este nevoie doar de voinţă", s-a arătat convins ministrul.

Potrivit lui, "Chişinăul intenţionează să depună eforturi diplomatice şi politice în cadrul OCSE orientate spre asigurarea unui control internaţional eficient în ceea ce priveşte depozitarea şi evacuarea muniţiilor străine de pe teritoriul Moldovei".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав