X 
Cutremure stiri: 502

Guvernul Moldovei a aprobat Concepţia dezvoltării clusteriale a sectorului industrial

15 aug. 2013,, 18:00   Economie
3760 1
Foto: efse.lu
Guvernul Republicii Moldova a aprobat Concepţia dezvoltării clusteriale a sectorului industrial. Potrivit viceministrului Economiei, Octavian Calmîc, concepția a fost elaborată în conformitate cu Strategia Națională de Dezvoltare ”Moldova-2020” și Strategia de Dezvoltare a Industriei pînă în anul 2015. Scopul concepţiei constă în determinarea necesităților și posibilităților de implementare și dezvoltare a unui mecanism de asociere a agenților economici în ”clustere” pentru a contribui la dezvoltarea eficientă și competitivă a ramurilor industriale. Această concepție este primul document complex privind crearea și dezvoltarea cluster-elor în sectorul industrial și este bazat pe cele mai bune practici din Europa, China și alte state.

Clusterele reprezintă o formă de asociere a agenților economici și au menirea să contribuie la revitalizarea regiunilor și susținerea sectoarelor industriale, bazate pe implementarea mecanismelor economice efective noi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав