X 
Cutremure stiri: 502

Bugetul de stat, în creştere cu 25 mil. lei după eliberarea a peste 200 de mii de viniete

17 aug. 2013,, 11:50   Economie
2717 0
Foto : gazeta.ru
De la începutul anului curent Serviciul Vamal a eliberat peste 200 de mii de vinete, care în sumă au adus un venit de peste 25 milioane de lei la bugetul de stat al țării.

Despre aceasta anunţă instituţia, care susţine că de la începutul anului curent, pentru încălcarea termenului de 180 de zile au fost întocmite 1426 de procese verbale.

Pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile naționale fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mică/mai mare de 7 zile, de la începutul anului curent, angajații Serviciului Vamal au întocmit 3364 de procese verbale.

Încălcarea se sancționează cu amendă de 2000 lei. Săvîrșirea repetată, în cursul aceluiași an calendaristic, a contravenției de către o persoană fizică se sancționează deja cu o amendă de 2600 de lei, iar o persoană juridică achită o amendă de 4000 de lei.

Conducerea vehiculului pe drumurile publice fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mare de 7 zile se sancționează cu o amendă de 2600 lei, iar săvîrșirea repetată a aceleiași contravenții de către o persoană fizică se sancționează cu o amendă de 3000 de lei și pentru o persoană juridică se aplică o amendă de 6000 de lei.

Serviciul Vamal face apel la atitudine responsabilă din partea cetăţenilor și respectarea procedurii de achitare a vinietei din timp.

Concomitent, persoanele sînt atenționate să nu recurgă la acţiuni ce sfidează legislaţia, implicit falsificarea vinietei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав