Cutremure stiri: 502

Cum să postim corect. Sfaturi de la medicul nutriționist

18 aug. 2013,, 09:00   Societate
3319 0
Foto: colady.ru
Creștinii ortodocși au intrat în Postul Adormirii Maicii Domnului, care va ține pînă la sfîrșitul lunii. Pentru a evita eventualele riscuri pentru sănătate, medicii ne recomandă să nu cădem în extreme, mîncînd ori prea dulce, ori prea multe făinoase. Trebuie să găsim o cale de mijloc, inofensivă pentru sănătate, susține Luminița Suveică, medic nutriționist.

”Trebuie să mîncăm echilibrat. Acum, în august, avem atîtea fructe și legume, care pot fi asortate cu absolut orice. E mai ușor să ținem acest post, decît pe cele din iarnă și primăvară. Acum putem mînca legume coapte, gătite la grătar sau în rolă. E binevenit consumul de produse vegetale, dar combinat cu uleiuri vegetale ca cel de măsline sau de semințe de struguri”.

Medicul afirmă că făinoasele nu sînt recomandate spre consum în timpul verii, cînd digestia decurge mai anevoios și alimentele se asimilează mai greu. ”Cine are probleme de sănătate trebuie să se adreseze la medic. Mîncînd greșit, ne putem îngrășa. Avem multe produse calorice și cu care putem înlocui carnea și produsele lactate – fasolea, mazărea, orezul. Ele oferă sațietate”.

Amintim că în Postul Sfintei Marii este permis consumul de peşte doar la 19 august, de sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав