Cutremure stiri: 506

Corman: Acordul de liberalizare a regimului de vize cu UE va fi semnat pînă la finele anului 2014 (VIDEO)

22 aug. 2013,, 12:40   Politică
5582 10
Foto : trm.md
Președintele Parlamentului, Igor Corman, susține că există toate șansele ca Acordul de asociere și Acordul de liberalizare a regimului de vize cu Uniunea Europeană, să fie semnate pînă la finele anului 2014. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă cu prilejul vizitei lui Igor Corman sa la Vilnius, transmite NOI.md.

De asemenea, oficialul s-a arătat optimist în privința rezultatelor summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius din noiembrie 2013 şi afirmă că Republica Moldova va parafa, în cadrul acestui summit, atît Acordul de liberalizare a regimului de vize cu UE, cît și Acordul de asociere.

"Putem fi optimişti în privinţa rezultatelor de la Vilnius, în ceea ce priveşte parafarea acordurilor. Acest lucru ne va da posibilitatea să continuăm munca şi pînă la sfîrşitul anului viitor vom semna aceste documente. Dacă vorbim de relațiile cu UE, acest summit este doar o stație. Vor urma alte staţii, dar pentru a ajunge în ele trebuie să avem rezultate”, a menţionat Corman.

Spicherul a mai menționat că Republica Moldova ar putea adera la Adunarea trilaterală Lituania – Ucraina - Polonia, iar curînd la Chişinău ar putea fi organizat Forumul interparlamentar 8, din care fac parte cinci ţări nordice şi trei state baltice.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав