Cutremure stiri: 506

Înaintarea repetată a candidaţilor la funcţia de judecător va fi făcută cu votul unanim al membrilor CSM

22 aug. 2013,, 12:51   Societate
2247 0
Foto: caleaeuropeana.ro
Înaintarea repetată a candidaturii la funcţia de judecător, în cazul în care prima dată candidatul a fost respins de şeful statului, se va face cu votul unanim al membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de un grup de deputaţi din fracţiunea Partidului Liberal Democrat (PLDM), iar miercuri, a fost avizat pozitiv de Guvern.

Modificările la Legea cu privire la CSM stabilesc că dacă preşedintele Republicii Moldova nu a aprobat candidatura propusă de CSM la funcţia de judecător, vicepreşedinte sau preşedinte de instanţă, înaintarea repetată a aceluiaşi candidat poate fi făcută doar dacă toţi membrii CSM votează pentru acest lucru.

În opinia autorilor proiectului de lege, scopul schimbărilor propuse este de a garanta obiectivitatea maximă a CSM atunci, cînd este promovat în funcţia de judecător un candidat sau altul. De asemenea, autorii documentului recomandă de a obliga CSM să-şi motiveze refuzurile sale în cazul examinării propunerilor procurorului general de pornire a urmăririi penale împotriva judecătorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав