Cutremure stiri: 506

Saakașvili: Putin vrea să mă omoare

29 aug. 2013,, 09:33   Externe
4849 4
Foto: mignews.com
Președintele Georgiei, Mihail Saakașvili a declarat într-un interviu pentru prestigioasa publicație Bloomberg că omologul său rus, Vladimir Putin, vrea să-l omoare, sau cel puțin să-l bage după gratii. El a mai spus că prim-ministrul georgian Bidzina Ivanișvili acționează în mod concertat cu Putin.

Saakașvili a cerut Statelor Unite să-l ajute să reducă influența Rusiei asupra țării sale, transmite mignews.com.

Potrivit lui Saakașvili, premierul georgian, miliardarul Bidzina Ivanișvili vrea să-l aresteze acuzîndu-l nefondat de corupție, la cererea lui Putin. Ivanișvili a renunțat la pașaportul rusesc, pentru a intra pe scena politică din Georgia, după care a înființat o coaliție a cărei scop este înlăturarea partidului lui Saakașvili în alegerile din anul trecut.

„Înțelegerea cu Rusia a fost una foarte clară: rușii vor să mă omoare, sau să mă aresteze, fapt confirmat de declarațiile lui Putin”, a declarat Saakașvili, care va pierde imunitatea în luna noiembrie.

„Vom vedea, cine pe cine o să-l aresteze. Nu sînt zebra lui Ivanișvili sau un alt animal domestic ca să mă închidă în cușcă. Una este dorința lui, altceva este ce se va întîmpla în realitate. Poporul georgian le va pune pe toate la locul său. În ceea ce privește persoana mea, istoria mă va condamna dacă va fi cazul, și nu un director al grădinii zoologice”, a spus președintele Georgiei.

Vladimir Putin nu a comentat deocamdată declarațiile lui Mihail Saakașvili.

Saakașvili este sigur că Ivanișvili a fabricat acuzațiile de corupție. Președintele georgian le-a numit "ridicole" și "motivate politic", spunînd că premierul se supune instrucțiunilor din partea Rusiei.

Saakașvili l-a acuzat pe Ivanișvili de promovarea unei politici pro-ruse, argumentînd prin faptul că premierul nu a luat parte la reuniunile internaționale.

"În tot timpul cît se află în fruntea cabinetului nu a fost niciodată invitat nici la Washington, nici în vreo capitală europeană", - a spus Saakașvili.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав