Cutremure stiri: 506

Pe fundalul devalorizării leului Banca Națională a Moldovei se va ocupa cu teambuilding-ul

10 sep. 2013,, 12:49   Societate
3513 3
Foto: point.md
Conducerea Băncii Naționale a Moldovei se va ocupa cu strîngerea rîndurilor colectivului său prin realizarea programelor de team building, iar pentru a beneficia de acest serviciu, banca a anunţat o licitație publică deschisă, transmite NOI.md.

În special, Banca Națională a Moldovei a postat anunţul oficial de achiziționare a serviciilor de organizare a programului de team building prin concurs. Termenul limita pentru aplicare ‒ 16 septembrie.

Team building în traducere din limba engleză însemnă "crearea echipei", acest program este menit să sporească accelerarea procesului de creare a unui colectiv prietenos şi unit, care constituie baza oricărei companii.

Scopurile team building-ului: importat e ca angajații să se cunoască bine între ei, creîndu-se condiții pentru comunicarea neformală, precum şi: îmbunătățirea eficienței muncii în echipă, creșterea nivelului de interacțiune dintre angajaţi, consolidarea colectivului, evaluarea rolului fiecărei persoane din echipă, identificarea liderilor, outsiderilor, lărgirea abilităților de găsire a soluțiilor în situațiile critice, creșterea motivației în scopul atingerii obiectivelor colective, eliberarea de stres, oboseală, posibilitatea pentru angajați de a se simţi într-un rol nou, modelarea proceselor de afaceri, creșterea eficienței comunicării de afaceri.

Pentru a obține o eficiență maximă, esența şi tehnica programului team building adesea este "tăinuit" într-o varietate de subiecte cu jocuri active: căutarea comorii, construcţia oraşului, aventuri piratereşti etc., prin crearea unui joc real, participanților le este mai ușor să se acomodeze procesului de îndeplinire a sarcinilor. Toate acestea oferă starea de spirit perfectă și o mulțime de emoții pozitive. Cel mai important lucru e că îndeplinirea sarcinii este posibilă numai prin efortul întregii echipe.

Ţelul team building-ului este stabilirea relațiilor în interiorul echipei. Acest lucru necesită mult efort, dar și profesionalismul instructorilor, precum şi o încordare emoţională mare de la participanți. În acest format, colectivul poate trece prin toate etapele dinamicii de grup, incluzîndu-se aici şi agresiunea și feedback-ul. Scopul instructorilor este de a-i ajuta pe participanți să-şi analizeze în mod eficient experiența obţinută și să o aplice în situațiile reale, la locul lor de muncă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав