Cutremure stiri: 506

Oficialii de la Fukushima il contrazic pe premierul Japoniei. "Situatia a scapat de sub control"

14 sep. 2013,, 11:32   Externe
2423 0
Foto : vestifinance.ru
Oficialul, Kazuhiko Yamashita, a afirmat ca problema apei radioactive care se scurge din centrala Fukushima a scapat de sub control, potrivit Xinhua.

Aceasta declaratie vine la doar o saptamana dupa ce premierul Japoniei, Shinzo Abe, a spus ca situatia este sub control.

In urma cu 11 zile, TEPCO a informat ca situatia este mai grava decat se anticipase anterior.

Operatorul a masurat nivelul de radioactivitate din cele 300 de tone de apa scurse din centrala nucleara, nivelul determinat fiind de 1.800 de milisieverti pe ora, fata de nivelul de 100 de milisieverti pe ora.citit anterior.

Apa acumulata la centrala Fukushima ar putea fi deversata in mare, dupa ce este decontaminata.

TEPCO, operatorul centralei Fukushima, avariata in urma unui tsunami, pe 11 martie 2011, trebuie sa faca fata celor aproximativ 400.000 de tone de apa poluata, aflata in subsol sau stocata in peste o mie de rezervoare speciale, un volum care zilnic creste cu 400 de tone de apa, chiar daca o parte din aceasta este deversata in mare, in lipsa unor mijloace de a o bloca pentru moment.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав