X 
Cutremure stiri: 506

A fost lansat un incubator de afaceri la Coșnița

16 sep. 2013,, 16:15   Economie
3686 1
Foto: gov.md
La Coşniţa, raionul Dubăsari, a fost inaugurat astăzi un incubator de afaceri, care va găzdui pînă la 20 de întreprinderi, dintre care 30% vor produce. Proiectul are ca scop crearea a cel puţin 60 de locuri de muncă şi majorarea numărului de activităţi economice competitive, transmite NOI.md.

Premierul Iurie Leancă a subliniat că incubatorul oferă o șansă celor care au preferat să rămînă acasă pentru a contribui la modernizarea ţării. „Atunci cînd am lansat împreună cu UE proiectul creării incubatoarelor de afaceri s-a pornit de la ideea că singura soluţie pentru rezolvarea durabilă a problemei sărăciei în R. Moldova este crearea locurilor de muncă bine plătite”, a declarat Leancă.

În context, şeful Delegaţiei UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola, a spus că succesul R. Moldova este și al UE. „Vom lucra împreună pentru a realiza aceste succese. Scopul comun este de a crea 5 asemenea incubatoare în anul 2013. Proiecte de acest gen sînt sprijinite de noi”, a subliniat Pirkka Tapiola.

Incubatorul de Afaceri din Coşniţa a fost creat cu suportul financiar al UE, în acest scop fiind alocate aproape 30 de milioane de lei. Misiunea incubatorului este de a transforma afacerile nou create şi întreprinderile mici şi mijlocii orientate spre dezvoltare în afaceri sustenabile, inovative, capabile să utilizeze eficient resursele existente. Asemenea incubatoare funcţionează în Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina şi Sîngerei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав