Cutremure stiri: 502

Statul nu are bani pentru transplanturi de organe

17 sep. 2013,, 15:58   Societate
2808 1
Foto : reepl.ru
Spitalul Clinic Republican, unde se efectuează operații de transplant de organe, nu dispune de resurse financiare suficiente pentru a desfășura operații pînă la sfîrșitul acestui an, transmite IPN.

63 de oameni au nevoie de un transplant de rinichi, ficat și cornee. Ei au fost incluși în lista de așteptare a Agenției de Transplant și vor fi operați în funcție de severitatea afecțiunii.

Pentru un transplant de ficat sînt necesari aproximativ 1,2 milioane de lei, iar pentru un transplant de rinichi – aproximativ 300 de milioane de lei. Cheltuielile sînt suportate de bugetul de stat, prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

În acest an, bugetul Spitalului Clinic Republican constituie 156,2 mil. lei pentru toate tipurile de intervenții chirurgicale.

În anii 2012-2013, în Moldova au fost efectuate 17 transplanturi de rinichi, ficat și cornee, cu implicarea specialiștilor locali și străini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав