X 
Cutremure stiri: 502

Pe 20 septembrie, Bumacov va discuta cu Onișcenko despre perspectivele reluării livrărilor de vin moldovenesc în Rusia

19 sep. 2013,, 10:25   Economie
3398 0
Foto: noi.md
Pe 20 septembrie 2013, la Moscova vor avea loc negocieri între medicul șef sanitar al Rusiei, șeful Rospotrebnadzor-ului, Ghenadi Onișcenko, cu ministrul agriculturii și industriei alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, pe marginea reluării livrărilor vinurilor moldovenești în Rusia, comunică NOI.md.

Potrivit unui comunicat emis de Rospotrebnadzor, negocierile se vor desfășura la solicitarea părții moldovenești, subiectul lor fiind asigurarea calității și siguranței producției alcoolice necesare pentru reluarea livrărilor pe piața rusă a produselor vinicole moldovenești.

Trebuie remarcat faptul că serviciul sanitar al Federației Ruse, pe 11 septembrie, a anunțat oficial interdicția la importul pe teritoriul Rusiei a băuturilor alcoolice din Moldova, menționînd că interdicția va dura pînă cînd partea moldovenească va întreprinde un complex de măsuri care să asigure calitatea durabilă și siguranța produselor furnizate.

Decizia de a interzice livrările de produse alcoolice în Federația Rusă din Republica Moldova din 10 septembrie, a fost anunțată de Ghenadi Onișcenko, care a mai subliniat că agenția nu are de gînd să joace rolul de dădacă a economiei Republicii Moldova.

În 2013, furnizarea de băuturi alcoolice din Rusia a fost efectuată de 21 de întreprinderi din Moldova. În august și septembrie ale acestui an, specialiștii ruși au respins două loturi de vin și șase loturi de divin produs în Republica Moldova, din cauza necorespunderii normelor de siguranță cu privire la conținutul de dibutilftalat și dioctilftalat. Este vorba despre produse de la producători precum ”Vinăria Purcari”, "Cricova" și "Aroma".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав