X 
Cutremure stiri: 502

Discuție telefonică între Leancă și Medvedev pe marginea embargoului asupra vinurilor moldovenești

20 sep. 2013,, 11:59   Societate
3213 3
Foto: inprofunzime.md
Premierul Iurie Leancă a anunțat aseară, 19 septembrie, în cadrul unei emisiuni la TV 7 că în perioada apropiată urmează să poarte o discuție telefonică cu omologul său din Federația Rusă, Dmitri Medvedev, pe marginea embargoului asupra vinurilor moldovenești, transmite NOI.md.

Iurie Leancă susține că această discuție telefonică urmează să aibă loc urmare a actualelor consultări bilaterale de la Moscova în legătură cu acest subiect. ”Am convenit cu premierul Medvedev ca după întrevederile colegilor de la Moscova, să avem o convorbire telefonică pentru a vedea care este adevărata problemă. Deocamdată, teoretic cel puțin, mai putem găsi soluții ca să nu afectăm interesele imediate, fiindcă pe termen mediu asta chiar ar putea să ne ajute. Sînt absolut convins că noi putem găsi piețe mari pentru produsele moldovenești, dar asta nu înseamnă că noi trebuie să pierdem așa, fără luptă, piața rusească. Noi trebuie să eliminăm orice factor politic care se vrea uneori implicat în schimburi comerciale”, a declarat Leancă.

Totodată, premierul nu exclude în viitorul apropiat eventuale decizii în defavoarea R. Moldova. „Multor moldoveni nu li se permite intrarea în Federația Rusă. Avem primele semnale în acest sens. Deocamdată este vorba de probleme la intrare pe calea trenului. Am auzit mai multe cazuri la Breansk, cînd, fără explicație, au fost dați jos sau întorși înapoi. Monitorizăm situația foarte atent. Trebuie să înțelegem, este o politică în masă sau doar cazuri individuale. Noi știm care sînt aceste zone de risc și ne pregătim pentru eventuale decizii”, a subliniat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав