Cutremure stiri: 506

Onișcenko a convenit asupra mecanismului de revenire a vinului moldovenesc

21 sep. 2013,, 10:52   Economie
4287 0
Foto : polit.ru
Ghenadii Onișcenko, șeful Rospotrebnadzor, după discuțiile cu delegația din Republica Moldova, a declarat că părțile au elaborat mecanismul de revenire a vinului moldovenesc pe piața rusă, relatează "Interfax".

"La moment, interdicția este în vigoare. Piața rusă se va întredeschide după soluționarea problemelor de bază ", - a declarat medicul șef sanitar al țării. El a menționat că părțile au convenit asupra schimbului de experți.

Anterior s-a relatat că reuniunea va avea loc la Moscova, la solicitarea Chișinăului, care este îngrijorat de interzicerea exporturilor pe piața rusă. Partea rusă cere asigurarea calității și siguranței băuturilor alcoolice.

La 10 septembrie Rospotrebnadzor a suspendat importul tuturor vinurilor moldovenești în Rusia sub pretextul proastei calități a produsului. Ulterior Ghenadii Onișcenko a spus că importul de vinuri moldovenești în Rusia a fost suspendat pînă Republica Moldova nu va asigura o calitate durabilă a băuturilor alcoolice și nu va lua măsuri pentru a asigura siguranța lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав