X 
Cutremure stiri: 502

Regimul de vize liberalizat cu Turcia rămîne în suspans

22 sep. 2013,, 12:48   Societate
3442 0
Foto : migratie.md
Acordul privind liberalizarea regimului de vize dintre Moldova şi Turcia se află în proces de ratificare. Declaraţia a fost făcută de viceprim-ministrul Republicii Turcia, Bekir Bozdag, la întrevederea cu premierul Iurie Leancă, în cadrul unei vizite efectuate în UTA Găgăuzia, informează trm.md.

Prim-ministrul a salutat prezența la Comrat a înaltului oaspete de la Ankara și a menționat că Republica Moldova apreciază atitudinea pe care o manifestă Turcia față de țara noastră și proiectele sale investiționale. Iurie Leancă a remarcat că dialogul moldo-turc este unul dinamic şi eficient, fapt confirmat și prin intensificarea raporturilor bilaterale în toate domeniile.

La rîndul său, viceprim-ministrul turc Bekir Bozdag a menționat că relațiile bilaterale se bazează pe tradiții seculare, prietenie și respect reciproc şi că acestea trebuie să se dezvolte în beneficiul oamenilor, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

După întrevedere, cei doi oficiali au participat la festivităţile organizate în UTA Găgăuzia cu prilejul aniversării a 450-a de la întemeierea satului Avdarma. Ei au vizitat şi muzeul de istorie din localitate. Iurie Leancă a subliniat că realizările înregistrate de satul Avdarma sunt un exemplu de colaborare eficientă dintre autoritățile locale, centrale și partenerii din alte țări.

Vicepremierul turc a reiterat că Turcia susține suveranitatea și integritatea Republicii Moldova și a confirmat disponibilitatea țării sale de a sprijini în continuare ţara noastră, menționînd că Găgăuzia este o verigă de legătură între Turcia și Moldova. Oficialul turc a mai declarat că, pînă la finele anului, președintele și prim-ministrul Turciei vor vizita Republica Moldova.

Schimburile comerciale dintre Republica Moldova şi Turcia sunt în creştere. În prima jumătate a anului 2013, acestea au constituit 96,2 mln de dolari, ceea ce reprezintă de 3,2 ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Turcia ocupă locul trei la exporturi, după Federaţia Rusă şi România, şi locul cinci la importuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав