X 
Cutremure stiri: 506

Ziua Vinului ar putea fi organizată odată cu Hramul Chișinăului

23 sep. 2013,, 12:13   Societate
4673 0
Foto: timpul.md
Șefa Direcției relații externe din cadrul Primăriei Chișinău, Gabriela Ciumac, a propus astăzi organizarea pe 13 și 14 octombrie a sărbătorii naționale Ziua Vinului. Propunerea a fost făcută în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, în contextul apelului producătorilor de vinuri privind implicarea autorităților locale în organizarea sărbătorii, transmite NOI.md.

Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a anunțat în această dimineață că a primit o scrisoare din partea Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri, în care solicită ajutor în organizarea sărbătorii Ziua Vinului. ”Vor să-i ajutăm, întrucît autoritățile statului nu mai organizează această sărbătoare și nu le ajung surse. Au solicitat să le fie pusă la dispoziție o serie de utilități, inclusiv scena, acoperirea unor cheltuieli precum electricitatea, salubritatea, ambulanța și pompierii. Asta ar însemna alocarea unor cheltuieli suplementare din buget. Cum reușim să facem acest lucru?”, a întrebat Dorin Chirtoacă.

Pentru a minimaliza cheltuielile, Gabriela Ciumac a propus organizarea acestei sărbătorii odată cu Hramul Chișinăului. ”Dacă guvernul nu poate organiza sărbătoarea vinului, atunci putem organiza noi această sărbătoare împreună cu Ziua Orașului în data de 13 și 14 octombrie. Mai ales că de hram vom avea și delegații străine. De ce autoritățile au bani să primească doi oficiali din țara care ne-a pus embargo la vinuri, Rogozin și Patriarhul Kiril, și nu au acum bani să organizeze sărbătoarea vinului? Care sînt cheltuielile pentru primirea acestor doi oficiali pentru țara noastră? Presupun că sînt mult mai mari decît costul unei scene pe care o solicită vinificatorii”, a precizat Gabriela Ciumac.

În context, Dorin Chirtoacă le-a solicitat subalternilor să găsească pînă la urmă o soluție pentru a le da o mînă de ajutor vinificatorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав