X 
Cutremure stiri: 502

Valeriu Lazăr: Problema exportului vinurilor moldoveneşti în Rusia poate fi soluţionată timp de cîteva săptămîni

23 sep. 2013,, 14:29   Societate
2819 0
Foto: noi.md
Viceprim-ministrul, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, consideră că "problema exportului producţiei alcoolice moldoveneşti pe piaţa Federaţiei Ruse poate fi soluţionată în decurs de cîteva săptămîni". Potrivit Agenţiei "Infotag", Lazăr a comunicat despre acest lucru luni, în cadrul unei conferinţe de presă. Aceasta a fost organizată cu ocazia încheierii negocierilor purtate de delegaţia moldovenească vineri la Moscova.

Lazăr a comunicat că la Moscova s-a întîlnit cu viceprim-ministrul Federaţiei Ruse, copreşedintele Comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică între Moldova şi Rusia, Dmitri Rogozin. De asemenea, a avut întrevederi cu factori responsabili din cadrul Ministerului Energeticii, Ministerului Dezvoltării Regionale şi din cadrul "Gazprom".

"Dmitri Rogozin m-a rugat să transmit jurnaliştilor moldoveni că el nu a fost înţeles corect atunci cînd a spus la Chişinău "sper să nu îngheţaţi la iarnă". Acest lucru a fost interpretat ca o ameninţare. În realitate însă, el a avut în vedere doar ceea ce a spus, fără aluzii", a remarcat Lazăr.

Potrivit lui, el a primit încredinţare din partea lui Rogozin că "nu este vorba despre introducerea embargoului asupra producţiei vinicole din Moldova".

"S-a spus clar că în relaţiile bilaterale dintre F.Rusă şi R.Moldova nu există loc pentru embargo şi acest cuvînt nu trebuie să fie utilizat. Este vorba despre sistarea exportului pînă la soluţionarea unor probleme de ordin tehnic. Noi am ajuns la concluzia că aceste probleme pot fi soluţionate pe parcursul a cîtorva săptămîni. Autorităţile Rusiei sînt gata să contribuie la acest lucru", a declarat Lazăr.

De asemenea, el a comunicat că s-a discutat şi despre parafarea Acordului de asociere între R.Moldova şi UE.

"Experţii ruşi vor veni în octombrie la Chişinău şi vor examina această chestiune. Putem spune cu siguranţă că nu există niciun fel de divergenţe între Acordul de liber schimb cu UE şi CSI, întrucît şi unul, şi altul se bazează pe regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Cel mai important, am convenit că Moldova trebuie să devină o zonă de interes a FR şi UE, doar că în plan de colaborare, nu de confruntare", a adăugat Lazăr.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав