Cutremure stiri: 502

Inspectorii Consiliului Concurenței verifică activitatea turoperatorilor din republică (VIDEO)

23 sep. 2013,, 16:55   Societate
3486 0
Foto: noi.md
Consiliul Concurenței în colaborare cu Agenția Turismului efectuează în prezent campania de promovare a prevederilor noii Legi a concurenței, potrivit cărora turoperatorii din țară au dreptul la apărare în caz de concurență neloială, notează NOI.md.

Inspectorii Consiliului Concurenței vor fi sesizați de agenți economici și, drept urmare, vor fi pornite investigațiile. Acestea au drept scop ridicarea anumitor probe, necesare pentru instrumentarea dosarului. „Agentul economic acuzat de anumite nereguli primește proiectul de decizie al consiliului și are dreptul la apărare. În această campanie, noi explicăm cum anume poate fi exercitat acest drept”, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Viorica Cărare.

Inspecțiile sînt efectuate în mod inopinat, pînă în prezent fiind instrumentate cîteva zeci de dosare. „La Consiliul Concurenței se apelează cînd este încălcat un anumit drept, de exemplu, cînd un alt concurent dă dovadă de abuz de poziție dominantă sau cînd un agent economic mai mare îl intimidează pe unul mai mic”, a menționat, la rîndul său, directorul Agenției Turismului, Nicolae Platon.

Totodată, Viorica Cărare a mai subliniat că noua Lege a concurenței a fost adoptată în septembrie 2012. Iar prezenta campanie de promovare a prevederilor acesteia vine să sublinieze care este rolul și măsura de ingerință a Consiliului Concurenței în activitatea turoperatorilor din țară.

Menționăm că, la moment, în republică, activează circa 480 de agenți turistici, dintre care turoperatori sînt peste 120, restul fiind agenții de turism.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав