X 
Cutremure stiri: 502

Șeful Serviciului Protecție și Pază de Stat pleacă în business

24 sep. 2013,, 09:31   Societate
4660 0
Foto : omg.md
Șeful Serviciului Protecție și Pază de Stat, Igor Bodorin, a fost nevoit să demisioneze după o serie de publicații despre legăturile sale cu oligarhul moldovean, Ilan Shore.

Agenția OMEGA a aflat că Bodorin a prezentat cererea de demisie ”din proprie inițiativă” vinerea trecută.

În același timp este cunoscut faptul că ultimele luni, Bodorin încălcînd legislația în vigoare, a cumulat funcția de șef al SPPS, care asigură securitatea primelor persoane în stat, cu o funcție în structura de business a oligarhului Ilan Shore. Potrivit unor informații veridice, Bodorin este responsabil de serviciul de securitate în trei bănci controlate de Shore: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Ocupînd această funcție Bodorin s-a ales cu un cabinet în clădirea Confederației Sindicatelor, care la fel este controlată de oligarhul Ilan Shore.

În afară de asta, se cunoaște despre o întreagă rețea de scheme corupte în care este implicat Bodorin și despre ”taxele” percepute de ultimul cu ajutorul ofițerilor SPPS, precum și despre participarea șefului Serviciului de Protecție și Pază de Stat în organizarea unei rețele transnaționale de jocuri de noroc.

Secretarul de presă al aparatului Președintelui, Vlad Țurcanu, a refuzat să confirme sau să infirme informațiile despre demisia lui Bodorin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав