X 
Cutremure stiri: 502

Premierul britanic: Criza bugetară din SUA este un risc pentru economia mondială

1 oct. 2013,, 20:00   Externe
2491 1
Foto: mshcdn.com
Prim-ministrul britanic David Cameron a avertizat, marţi, asupra 'riscului' pe care îl reprezintă criza bugetară americană asupra economiei mondiale, luînd apărarea politicii sale drastice de austeritate, transmite AFP.

Există un risc pentru economia mondială dacă SUA nu ajung să-şi rezolve aşa cum trebuie planurile de cheltuieli şi reducere a deficitului', a declarat liderul conservatorilor britanici la postul de radio BBC4, cu prilejul congresului anual al partidului care se desfăşoară pînă miercuri la Manchester (nordul Angliei).

Întrucît Congresul SUA nu a putut adopta din timp proiectul legii bugetului, pînă la începutul exerciţiului bugetar 2014, care a debutat marţi la orele locale 0,00 (4,00 GMT), statul federal american a fost obligat să trimită în şomaj tehnic pentru prima dată în ultimii 17 ani sute de mii de funcţionari, notează AFP.

'Este un avertisment pentru noi toţi: trebuie să avem sisteme de cheltuieli, impozite, planuri de reducere a deficitului corect planificate', a spus el, luînd apărarea politicii de austeritate aplicate de la sosirea sa la putere, în 2010.

După mai mulţi ani de rigoare bugetară, ministrul finanţelor din Marea Britanie, George Osborne, a promis luni că Partidul Conservator se va angaja să obţină un excedent bugetar, dacă va fi reales la viitoarele alegeri legislative din 2015, alimentînd temerile unor noi tăieri bugetare pînă în 2020, sfîrşitul viitoarei legislaturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав